Ingrijpende autoschade

autoschade

Hopelijk overkomt het je nooit en als het toch gebeurt, blijft de schade hopelijk beperkt tot het stoffelijke deel.  Bij het ontwerp van een moderne wagen is veiligheid van de inzittenden gelukkig prioriteit nummer één.  De veiligheidssystemen zijn onder te verdelen in twee categorieën, de actieve en de passieve systemen. Actieve systemen komen tussen om te vermijden dat er een ongeval gebeurt.  Passieve veiligheidssystemen omvatten alles wat aan of in een voertuig wordt voorzien om de gevolgen van een ongeval te beperken.  

De keerzijde van deze technische evolutie is dat wagens vandaag na ingrijpende autoschade sneller als totaal verlies worden beschouwd omdat de kosten van deze (vooral elektronische) veiligheidssystemen hoog oplopen.  Dit betekent evenzeer dat herstellingen vandaag zelden nog beperkt zijn tot het loutere koetswerk gedeelte maar ook hun impact hebben op het mechanische en elektronische deel van de auto.  En dan blijkt het een geweldige troef te zijn dat onze carrosserie afdeling voor technische en elektronische ondersteuning beroep kan doen op onze elektronica specialisten.  

Bij ingrijpende autoschade gebeurt het vaak dat een wagen “scheef” staat en wordt hij terug recht getrokken op de richtbank.  Ook hiervoor hebben de juiste competenties en het juiste materiaal in huis.

Wanneer er schade is aan het onderstel van de wagen, moet de wagen verplicht een keuring na ongeval ondergaan.  Uiteraard werken wij de wagen af zodat deze keuring vlekkeloos verloopt maar ook de keuring zelf kan door ons geregeld worden.

Kortom, ook voor ingrijpende schade ben je bij ons aan het juiste adres. 

×

Stuur ons een Appje!

× App ons!