Airco service

airconditioning-860x320

Kun je autorijden zonder airconditioning nog voorstellen? Net als alle andere onderdelen van een auto moet ook de airco regelmatig onderhouden worden. Als de airco van uw auto goed werkt, heerst er een aangename temperatuur in de auto en wordt ook de luchtvochtigheid goed geregeld. Bovendien zorgt het ervoor dat de ramen in de winter niet beslaan en dat er geen ongewenste geuren in de auto blijven rondhangen. 

Elke airco bevat een koudemiddel en dat zorgt ervoor dat de airco zijn werk goed kan doen. Maar wist je dat bij normaal gebruik het systeem geleidelijk koudemiddel verliest?  Dat houdt dus in dat elke airco na verloop van tijd minder goed gaat koelen. Bovendien zorgt het koudemiddel ervoor dat alle draaiende onderdelen gesmeerd worden. Ontsnapt er te veel koudemiddel, dan is het gevolg dat de airco droogloopt.  En dan?  Is een dure reparatie nodig.  

Om dat te voorkomen, is het altijd verstandig om de airco om de 2 jaar preventief te laten onderhouden.  

Bij een onderhoud van een airco worden alle belangrijke onderdelen gecontroleerd, filters en units worden gereinigd en er wordt gecontroleerd op lekkages.  Het systeem wordt vacuüm getrokken en hervuld met koudemiddel.  Tot slot worden alle luchtkanalen minutieus gedesinfecteerd zodat de airco werkt en ruikt als nieuw.

Kostprijs van een airco onderhoud varieert in functie van de hoeveelheid en het gebruikte koelmiddel en kan in combinatie van een periodiek onderhoud uitgevoerd worden.

×

Stuur ons een Appje!

× App ons!