Bandenservice

bandenservice

We leveren bandenservice in de ruimste zin van het woord waarmee we bedoelen dat je bij ons niet alleen terecht kan voor aankoop van banden en lichtmetalen velgen voor auto’s, aanhangwagens en bestelwagens maar ook voor seizoenswissel en stockage van zomer/winter wielen & banden en vierwieluitlijning met de modernste apparatuur.

Verschillende banden

De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is de remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Je kan kiezen voor banden van een door jou gekend merk.  Hou er dan ook rekening mee dat reclame de enige reden is waardoor je dat merk kent.  Er bestaan ook banden die kwalitatief evenwaardig zijn maar waar het merk geen belletje doet rinkelen.  Deze banden betaal je dus een merkelijk lagere prijs.  Wij adviseren je graag bij de aankoop van je nieuwe banden.  

Seizoenswissel en stockage van winter/zomer velgen of banden.
Er kunnen bibliotheken volgeschreven worden over het al dan niet kiezen voor zomer, winter of all season banden.  Als we veiligheid voorop zetten, komen we echter uit dat je boven 7°C het beste met zomerbanden rijdt en onder 7°C met winterbanden.  Het gemakkelijkste is dat je de extra set banden laat monteren op een extra set velgen zodat je complete wielen kan laten wisselen.  Het kost een wat meer maar doordat het wisselen zelf voordeliger is, haal je dat er snel weer uit.  Je kan er voor kiezen om de wielen bij ons in verzekerde bewaring te laten in ons bandenhotel.  Als je in onze werkplaats binnenkomt voor een seizoenswissel, kijken we gratis even de staat van je remmen na.  Dat is graag gedaan!

Balanceren en/of uitlijnen
De uitlijning of geometrie van de auto regelen betekent dat de wielen worden bijgesteld tot deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar staan. Het is nodig om een wagen uit te lijnen als je vaststelt dat we wagen nogal plots van zijn lijn afwijkt als je het stuur loslaat.  Ook ongelijke bandenslijtage wijst op een foutieve wieluitlijning.  Het is niet altijd nodig maar meestal wel aangeraden om de wagen uit te lijnen bij het vervangen van banden. Bij het balanceren van de banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.  De balans in de wielen wordt geregeld met balansgewichtjes.  Zo’n gewichtje kan na een plotse schok, een welgemikte steen of in de carwash verloren worden en dan trilt de wagen plots.  

Als banden vervangen worden, worden de wielen altijd uitgebalanceerd.

×

Stuur ons een Appje!

× App ons!